Lojistik sektörü artık akademik eğitimle buluştu. Tüm dünyada son 30 yıl içerisinde lojistik eğitimi alanında yaşanan olumlu gelişmeler Türkiye’yi de etkisi altına aldı. Ülkemizde son yıllarda lojistik eğitimi ciddi bir gelişme grafiği çiziyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de hem lise hem de üniversitede bu meslek dalına dair eğitim alınabilir.
Ülkemizde Osmanlı döneminde lojistiğin bir iş kolu olduğu biliniyor. O dönemde derbendcilik, köprücülük, gemicilik ya da meremmetçilik gibi meslek dalları mevcuttu. Global dünyada ise lojistik bir iş kolu olarak ancak 1950’li yıllarda kabul gördü. O dönemde tedarik, taşıma ya da malzemeye olan ihtiyaç, lojistik sektörünü doğurdu.
Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile liselerde lojistik eğitimi veriliyor. Aynı zamanda bu alanda, üniversitede akademik eğitim almak da mümkün hale geldi. 27 üniversite lisans ve 62 üniversitede ön lisans eğitimi alınabilir. Denizcilik alanında 75 lisede, ulaştırma alanında da 60 lisede lojistik eğitimi almak mümkün oluyor. Gençlerin lojistik alanına olan ilgisinin yıldan yıla artış kaydettiği biliniyor.